Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Wie ben ik?

Mijn naam is Roy Alards.

Ik ben 48 jaar oud en woon samen met mijn vrouw en 2 zoons (20 en 18 jaar) in Huissen.

In mijn werkbare leven ben ik t/m 2013 actief geweest in de zakelijke dienstverlening en vervulde ik diverse commerciële functies binnen verschillende organisaties.
Tijdens deze lange periode was er continu ergens een stemmetje in mij die vertelde dat ik mijn hart niet volgde. Door hier niet naar te luisteren begon mijn lijf op verschillende manieren signalen af te geven en ontstonden er klachten op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak. Ik raakte overspannen en misschien wel burn-out. Op wilskracht doorgaan (iets wat ik als geen ander tot kunst had verheven) was geen optie meer. Ik kon niet meer normaal nadenken, was heel snel overprikkeld, voelde mij leeg en lamlendig, ik had neerslachtige gedachten, sliep slecht en vond nog wat lichtpuntjes en energie in het er zijn voor mijn kinderen en gezin. Het heeft zeker een jaar geduurd om de spanning en stress die ik bijna structureel ervoer om te zetten in meer ontspanning en innerlijke rust. Achteraf werd mij duidelijk dat ik al zo'n 15 jaar roofbouw aan het plegen was op mijzelf.

Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar mijn diepere persoonlijke behoeften en verlangens, waarbij de antwoorden op onderstaande vragen mij hebben geholpen in het verkrijgen van belangrijke inzichten.

 • hoe wil ik in het leven staan?
 • wat voelt goed?
 • waar krijg ik energie van?
 • welke talenten bezit ik?
 • wat vind ik nu echt belangrijk?
 • waar word ik blij van?
 • hoe wil ik met andere mensen omgaan?
 • hoe kan ik persoonlijke groei realiseren?
 • hoe kom ik tot rust in mijn hoofd en lijf?
 • wat heb ik te doen om in het NU aanwezig te zijn en blijven?
 • hoe kan ik een positieve bijdrage leveren aan de wereld waarin wij leven?
 • wat betekent zingeving voor mij?
 • wat brengt mij vervulling en dankbaarheid?
   

Als ingang mijn lijf gebruiken om hier antwoorden op te krijgen, bleek de juiste stap en richting. Ik kwam er achter dat alle antwoorden al in mij zaten en dat ik een hoop overlevingsmechanismes, pijn en trauma's had aan te kijken. Ondersteund door verschillende therapeuten, coaches en inspirerende bewustzijnsprogramma's heb ik stapje voor stapje toch antwoorden weten te vergaren op al deze bovenstaande vragen. Hierdoor lukte het mij om steeds bewuster aanwezig te zijn in het NU met alles wat er is om van daaruit elke keer keuzes te maken die klopten voor mij. Iets wat mij tot op de dag van vandaag nog steeds helpt.

In 2014 heb ik er voor gekozen om mezelf op diverse vlakken te gaan bekwamen met als doel om in eerste instantie kinderen en jongeren te gaan trainen en/of coachen in hun persoonlijke ontwikkelingsproces vanuit een sociaal emotionele insteek. Ik heb de opleiding tot kindercoach gevolgd en daarna mijzelf gecertificeerd als Rots & Water trainer (psychofysieke sociale competentietraining). In 2016 heb ik de kindercoach vervolgopleiding afgerond en sinds september 2017 mag ik mij 'master in de kindercoaching' noemen. Ook heb ik in 2016 de jongerencoach opleiding afgerond en volg ik jaarlijks diverse workshops en trainingen die mijn persoonlijke en zakelijke groei verder stimuleren.  

Naast het werken met kinderen begeleid in ook volwassenen die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkelingsproces. Daarbij zet ik met name in op basis van Rebalancing technieken. Ik volg op dit moment de 3-jarige opleiding tot Rebalancer (lichaamsgerichte therapeut).
Kijk voor meer informatie onder het kopje DIENSTEN, bij Lichaamsgericht Coachen.

 

Wat mij drijft in het leven is om mensen te begeleiden in hun groei van het bewustzijn zodat zij beseffen wat er aangekeken mag worden en hoe zij het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Ik vind het fantastisch om vanuit vertrouwen, puurheid en liefde mensen bij te staan om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven of te komen. Daarnaast vind ik het een uitdaging en voorrecht om, daar waar jij of je kind vastloopt in je (ontwikkelings)proces ondersteuning te bieden. 


Al sinds ik mij kan herinneren heb ik een speciale band met kinderen. Ik kan er enorm van genieten hoe kinderen op jonge leeftijd (vaak) onbevangen en zonder schroom en blokkades in het leven (kunnen) staan. Ik maak erg makkelijk contact met hen en kan me goed en snel in hen verplaatsen.

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Ik houd van padellen en fiets graag op mijn mountainbike of racefiets. Het zorgt ervoor dat ik fysiek en mentaal goed in conditie ben wat mijn gezondheid positief beïnvloed.
Ook ben ik trainer en coach van een jeugdvoetbal selectieteam (JO19-1 van RKHVV).
De (team)sport zie ik ook als een fantastisch middel om jezelf op fysiek, sociaal en emotioneel vlak te ontwikkelen.

Ik geef op verschillende plekken in Huissen, Arnhem en de omliggende gemeenten aan meerdere groepen en op scholen Rots & Water trainingen. Gemiddeld gaat het om 8-10 groepstrainingen per week.

Verder begeleid ik kinderen en hun opvoeders 1 op 1 als kinder- en jongerencoach en kom ik op locatie bij scholen/instanties en de mensen thuis.

Wanneer jij als volwassene vastloopt en behoefte hebt aan lichaamsgerichte coaching of een heerlijke ontspanningsmassage, dan kunnen we samen afstemmen op welke wijze jij ondersteund zou willen worden. Neem telefonisch of per mail contact met mij op om samen te overleggen wat ik hierin voor jou zou kunnen betekenen.
 


 

 

 

 

Wil je meer weten over één van de diensten die IK&KI coaching & lichaamswerk biedt?
Neem dan gerust eens vrijblijvend  CONTACT  op of kijk onder het kopje  DIENSTEN 

 

 

 

Eigenaar: Roy Alards
Adres: Leidenweg 5, 6843 LA, Arnhem

 

 

Telefoon: +(31) 06-51576566
Email:
Website: http://www.ikenki.nl

 

 

KvK:63254867
BTW:NL001856812B22
IBAN:NL28KNAB0400502992

Adiona Kinder Coach Gilde